Therapeutisch elastische kousen (TEK)

TEK

Therapeutisch elastische kousen worden ook wel compressiekousen genoemd, omdat ze een uitwendige druk uitoefenen op (delen van) het been of de arm. Vaak wordt dit compressietherapie genoemd. Door het uitoefenen van gecontroleerde druk wordt het terugstromen van het vocht naar de lymfe- en bloedvaten gestimuleerd. Op deze manier wordt oedeem en de gevolgen van langdurig oedeem voorkomen, verminderd en bestreden.

De juiste kous voor elke klacht

Wij zijn behulpzaam bij het aanmeten en leveren van therapeutisch elastische kousen. U kunt kiezen uit de assortimenten van alle gerenommeerde fabrikanten. Daarbij kan een keus gemaakt worden uit tal van maten en kousen met lage, normale of hoge weerstandscoefficient of elasticiteitscoefficient. Deze eigenschap van de kous bepaalt de mate waarin uw kous oedeemvorming tegenhoudt en kan voorkomen. Wij vertellen u er graag meer over.

Wij zijn aangesloten bij Fysiotek.

Verplicht eigen risico.
Omdat steunkousen vergoedt worden vanuit de basisverzekering kan hiervoor het verplicht eigen risico gelden. voor meer informatie raden wij u ook aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.
FysioTek logo (1)

Voor het behoud van mooie benen